två dagars mat :D

lovade att lägga ut recept på de underbara maträtterna jag lagt ut på fb de senaste dagarna :)

Fläskfilé med bacon

Ingredienser:
500 g fläskfilé
150 g bacon
salt och peppar

100g philadelphiaost
1-2 hackade vitlöksklyftor


Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Förut putsade jag filén, inte nu, det är om det är något hårt på den, då kan jag ta bort det.
Finhacka vitlöken.
Rör ihop vitlök, philadelphiaost och smaka av med salt och peppar.
Skär en djup skåra i fläskfilén på längden.
Fyll skåran med blandningen och tryck ihop fläskfilén.
Linda baconet runt filén, jag brukar lägga ut baconet som en matta och rulla ihop det. Stek en yta på baconen.
Lägg fläskfilén i en form och stek tills det blir en innertemp på 75 grader.

Till detta serverade vi champinjoner och zuccini som låg i samma form och bearnaisås

Laxgratäng

4 stora laxfiléer
Kavli Kräftost (200 g)
2 ½ dl grädde
1 burk kräftstjärtar
1 dl finhackad dill
Salt och peppar
1½ msk hummerfond
1 krm Cayennepeppar
1 dl riven västerbottensost

Krydda laxfiléerna lätt med salt och peppar och lägg i form. Häll av kräftstjärtarna och fördela över laxen.
Koka upp såsen (kräftost, grädde, fond, dill och cayennepeppar efter smak)och häll sedan över laxen. Strö över osten. In i ugn 200 g ca 30 minuter.
Vi serverade tillsammans med blomkålsmos (ett kokt blomkålshuvud, 150g smör och 1 dl grädde.. Salt och peppar) Och kokt sparris som vi sedan smörstekte lätt.

RSS 2.0