Chevrekyckling

(Bilden är klickbar)

1 kg kycklingfilé
200 g chèvre
1 kruka färsk timjan (hela krukan går inte åt)
140 g rökt sidfläsk/bacon
saften av 2 små eller 1 stor apelsin (ca 1 dl)
2 msk soja (tog shoyu)
2 krm svartpeppar
2 dl crème fraiche


Gör så här: Skär getosten i skivor och lägg tre bitar på varje filé. Strö över klippta timjanblad. Rulla in varje filé med 2-3 baconskivor. Lägg de linande filéerna i en ugnsfast form. Vispa samman hälften av apelsinsaften med soja, peppar och häll blandningen över filéerna. Stek i ugn på 200 grader i 35 minuter. Sila stekspadet i en kastrull (se bild). Tillsätt resten av apelsinsaften och crème fraiche. Sjud upp såsen. Häll den över kycklingen eller servera vid sidan av

Till hade jag brysselkål och sparris :D


RSS 2.0