LCHF Tortillias


(bilden är klickbar)

Tortillas
1,5 dl riven ost
1,5 dl riven squasch (salta den när den är riven, och krama ur vätskan)
1 ägg
1,5 msk fiberhusk
1 krm spiskummin
lite tacokrydda

Recept tacokrydda:
Ingredienser:
1,5 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
2 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 tsk lökpulver
2 krm cayennepeppar
2 tsk paprikapulver

Blanda allt, smeta ut på en smörad plåt, gör 2 stora rundlar, så tunna som möjligt. Jag använde en sked doppad i kallt vatten för att bre ut dem.  Grädda i ca 200 grader tills de får lite färg, vänd som en pannkaka och grädda ett par minuter till.

Min viktresa..

Tänkte det var länge sen jag delade med mig mina resultat :)

Har ju slutat använda LCHF som en bantningsmetod utan nu är det helt enkelt bara min livsstil.

Jag har slutat "räkna" och hålla mig inom vissa bestämda gränser. Jag ligger på ungefär 40-50gram kolhydrater per dag skulle jag gissa, inte längre vräker jag i mig fett. :-) Jag äter med måtta. Jag äter fortfarande inte saker som jag "vet" är dåliga. Jag vill inte ha tillbaka alla mina problem jag hade innan LCHF, trötthet, ont i magen etc.

Här är iaf mina framgångar svart på vitt :D

Såhär såg mina siffror ut när jag började:

midjemått 87,5cm
vikt 61kg
lår 55cm
höft 94cm
byst 89cm
arm 26,5cm


Så här ser mina mått ut nu :)

midjemått 70cm (-17,5cm)
vikt 51,2kg (-9,8kg)
lår 47cm (-8cm)
höft 86cm (-8cm)
byst 84,5cm (-4,5cm)
arm 25cm (-1,5cm)


Är verkligen jättenöjd :D

LCHF bröd :)

Bakade igår ett jättegott LCHFbröd inspirerat av ett annat recept. Ändrade litegrann bara :)



Ingredienser

3 dl linfrö
1 dl sesamfrö
50 g paranötter
50 g mandel
50 g fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 msk brödkryddor

Mixa allt till “mjöl” Jag änvände en kaffekvarn och det funkade jättebra.
Blanda sedan ihop:
50 g smält smör
1 dl creme fraiche
250 g keso
6 ägg

+0,25dl hela solrosfrön i smeten

Gör så här
Mixa allan nötter och frön till “mjöl” i till exempel en mixer.

Blanda ihop allt och häll i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper, jag tog lite solroskärnor på brödet. Grädda i 60-80 min (beroende på ugn) i 175 grader. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna. Jag gräddade brödet i ca 70minuter.

 

 

 

Brödet blev jättegott och kan verkligen rekommendera det!!


RSS 2.0