Kyckling med broccolimos

Ikväll bjöds det på rosépepparkryddad kycklingfilé med broccolimos och chilisås (2 portioner)


(Bilden är klickbar)


2st Kycklingfiléer (ca 200g st)
Kolhydrater: 0g
Protein: 38g
Fett: 14g


Rosépeppar

110g Broccoli
Kolhydrater: 3,1g
Protein: 3,5g
Fett: 0g

0,5dl Vispgrädde
Kolhydrater: 1,5g
Protein 1g
Fett: 40g


15g Smör
Kolhydrater: 0g
Protein: 0g
Fett: 4,3


Salt
Peppar

1dl Creme Fraige
Kolhydrater: 3,5g
Protein: 2,5g
Fett: 34g


1tsk Sambal Oelek

Näringsvärde per portion:
Kolhydrater: 4,05g
Protein: 22,5g
Fett: 46,15g



Kyckling:

Stekte kycklingen i smör och mortlad rosépeppar i ungefär en minut på varje sida. Sen satte jag dem i ugnen på 250 grader. Klar vid 70 grader innertemperatur.

Broccolimos:
Kok broccolin och när den är mjuk så häll ut nästan allt vatten, spara kanske 0,25dl vatten i kastrullen. Mosa den och häll sedan på grädden och smöret. Krydda med salt och peppar. Låt koka en kort stund så lite av grädden reduceras. DVS det ska bli lite tjockare.

Chilisås:
Blanda creme fraigen med sambal oelek.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0