Kyckling med broccolimos
Ikväll bjöds det på rosépepparkryddad kycklingfilé med broccolimos och chilisås (2 portioner)
2st Kycklingfiléer (ca 200g st)
Kolhydrater: 0g
Protein: 38g
Fett: 14g
Rosépeppar
110g Broccoli
Kolhydrater: 3,1g
Protein: 3,5g
Fett: 0g
0,5dl Vispgrädde
Kolhydrater: 1,5g
Protein 1g
Fett: 40g
15g Smör
Kolhydrater: 0g
Protein: 0g
Fett: 4,3
Salt
Peppar
1dl Creme Fraige
Kolhydrater: 3,5g
Protein: 2,5g
Fett: 34g
1tsk Sambal Oelek
Näringsvärde per portion:
Kolhydrater: 4,05g
Protein: 22,5g
Fett: 46,15g
Kyckling:
Stekte kycklingen i smör och mortlad rosépeppar i ungefär en minut på varje sida. Sen satte jag dem i ugnen på 250 grader. Klar vid 70 grader innertemperatur.
Broccolimos:
Kok broccolin och när den är mjuk så häll ut nästan allt vatten, spara kanske 0,25dl vatten i kastrullen. Mosa den och häll sedan på grädden och smöret. Krydda med salt och peppar. Låt koka en kort stund så lite av grädden reduceras. DVS det ska bli lite tjockare.
Chilisås:
Blanda creme fraigen med sambal oelek.
(Bilden är klickbar)
2st Kycklingfiléer (ca 200g st)
Kolhydrater: 0g
Protein: 38g
Fett: 14g
Rosépeppar
110g Broccoli
Kolhydrater: 3,1g
Protein: 3,5g
Fett: 0g
0,5dl Vispgrädde
Kolhydrater: 1,5g
Protein 1g
Fett: 40g
15g Smör
Kolhydrater: 0g
Protein: 0g
Fett: 4,3
Salt
Peppar
1dl Creme Fraige
Kolhydrater: 3,5g
Protein: 2,5g
Fett: 34g
1tsk Sambal Oelek
Näringsvärde per portion:
Kolhydrater: 4,05g
Protein: 22,5g
Fett: 46,15g
Kyckling:
Stekte kycklingen i smör och mortlad rosépeppar i ungefär en minut på varje sida. Sen satte jag dem i ugnen på 250 grader. Klar vid 70 grader innertemperatur.
Broccolimos:
Kok broccolin och när den är mjuk så häll ut nästan allt vatten, spara kanske 0,25dl vatten i kastrullen. Mosa den och häll sedan på grädden och smöret. Krydda med salt och peppar. Låt koka en kort stund så lite av grädden reduceras. DVS det ska bli lite tjockare.
Chilisås:
Blanda creme fraigen med sambal oelek.
Kommentarer
Trackback